Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گزارش اولیه خسارت‌های طوفان بی سابقه در سیستان و بلوچستان، ده ها بیمار تنفسی روانه بیمارستان شدند، سقوط ۳۴۹ درخت و تخریب ۲۳ دیوار مسکونی، انسداد ۳۷ مسیر شهری، سقوط و آسیب دیدگی ۷۵ تیر برق در زاهدان و سیستان نیز تا این لحظه گزارش شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ روز گذشته طوفانی با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت زاهدان را درنوردید و دیگر نقاط سیستان و بلوچستان را نیز به شدت درگیر و در نهایت غبار آن به پاکستان و افغانستان سرایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طوفان شنی که حداقل در ۹ سال اخیر بی سابقه بوده و شدت گرد و غبار ناشی از وزش باد به حدی بود که علاوه بر صفر شدن دید افقی در فرودگاه زاهدان، غلظت ذرات غبار در هوا نیز چندین برابر حد مجاز شد.

همچنین نفوذ گرد و غبار ناشی از طوفان به شمال سیستان و بلوچستان سبب شد تا شعاع دید افقی در فرودگاه زابل به 50 متر کاهش یابد، به گونه ای که این میزان کاهش دید افقی و انتشار گرد و غبار کاهنده دید در هوای زابل، حداقل در پنج سال اخیر بی سابقه بوده است.

اما این طوفان شدید و بی سابقه خسارت های زیادی را به اندک درختان این خطه، منازل مسکونی و خودروهای مردم و همچنین زیرساخت های شهری و روستایی وارد کرد.

قطعی چند ساعته برق و تاثیر آن بر قطعی آب در بیشتر مناطق زاهدان و از همه بدتر افزایش بیماران تنفسی و مراجعه آن ها به بیمارستان ها آن هم در شرایط این روزهای کرونایی از دیگر خسارت های این طوفان در سیستان و بلوچستان بود.

مراجعه ۳۴ بیمار تنفسی به بیمارستان های سیستان
 
علیرضا شهرکی، مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: هنوز برآورد نهایی خسارت طوفان در شهرستان های مختلف سیستان و بلوچستان از سوی فرمانداری ها اعلام نشده است.
 
وی ادامه داد: طبق گزارش های اولیه ۱۹۵ درخت و ۱۵ تیر برق سقوط کرد، همچنین ۱۳ مورد ریزش دیوار رخ داد و خسارت به تعدادی از خودروهای شهروندان به دلیل سقوط درختان و تیر برق ها در زاهدان اعلام شده است.
 
 این مقام مسئول با اشاره به انسداد سه محور منتهی به زاهدان در روز گذشته، افزود: برآورد خسارت ریالی به سایر تاسیسات زیربنایی و شهری امروز انجام و از طریق فرمانداری ها به این ستاد اعلام و اطلاع رسانی می شود.
 
وی افزود: تا روز گذشته در حوزه سیستان ۳۴ بیمار تنفسی به بیمارستان ها مراجعه کردند که البته آمار نهایی این بیماران هنوز مشخص نیست که تا ظهر امروز پس از جمع بندی رسانه ای می شود.
 


شکستگی و سقوط ۳۴۹ اصله درخت

داود شاقوزایی، رئیس اداره مقابله با بحران و پدافند شهرداری زاهدان در این باره به خبرنگار ما گفت: با توجه به پیش بینی شدت وزش باد بین ۸۰ تا ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت و احتمال خسارت به فضای سبز شهری، اختلال در ترددهای شهری و سایر موارد، نشست ستاد مدیریت بحران شهرداری زاهدان به منظور اندیشیدن تدابیر لازم و هماهنگی های مورد نیاز جهت مقابله با هر گونه حادثه برگزار شد.
 
وی ادامه داد: از ابتدای وقت روز شنبه با توجه به آماده باش کلیه نیروهای مربوطه در مناطق پنجگانه شهرداری، اقدامات اولیه جهت جلوگیری یا کاهش خسارات احتمالی به عمل آمد.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: با همکاری ۲۷۹ نفر از پرسنل و آتش نشانان با بکارگیری ۵۵ دستگاه خودروی سنگین و نیمه سنگین اعم از لودر، گریدر، بیل بکهو، بایگت، خاور، کمپرسی، چرثقیل و آماده باش عملیات امداد رسانی۱۰ ایستگاه آتشنشانی همراه با ماشین آلات و ادوات مورد نیاز جهت پاکسازی معابر و رفع موانع ایجاد شده، اقدامات لازم انجام شد.
 


تخریب ۲۳ دیوار منازل مسکونی و انسداد ۳۷ مسیر شهری
 
به گفته وی، وزش این توفان که طی ۹ سال اخیر بی سابقه بود، خساراتی را در شهر زاهدان به همراه داشت که می توان به شکستگی و سقوط ۳۴۹ اصله درخت، ۲۳ مورد تخریب دیوار منازل مسکونی، سقوط ۱۳ تیر برق، خسارت به ۱۴ دستگاه خودروی شخصی، خسارت به ۱۴۹ مورد تابلوی برق، تابلوی تبلیغاتی و چراغ راهنمایی و رانندگی و انسداد ۳۷ مسیر در معابر شهر اشاره کرد.
 
شاقوزایی گفت: نیروهای عملیاتی و امدادی و ستاد فرماندهی بحران شهرداری زاهدان از همان ابتدای وزش طوفان عملیات خدمات رسانی به شهروندان را شروع کردند و با توجه به حجم خسارات وارده و به جهت رفاه حال شهروندان تا پایان کار همچنان در آماده باش کامل به سر خواهند برد و عملیات پاکسازی و ایمن سازی در نقاط مختلف تا ساعت ۱۴ امروز با جدیت ادامه دارد.

سقوط ۳۲ تیر فشار ضعیف و متوسط در زاهدان

خلیل عوض زاده، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان هم در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: با توجه به وزش باد شدید که از جمعه گذشته در برخی از مناطق سیستان و بلوچستان آغاز شد، تمامی تیم های عملیاتی و امدادی این شرکت به صورت آماده باش کامل در آمدند.

وی اظهار کرد: وزش تند باد به واسطه شکستن درختان، تابلوهای تبلیغاتی، سقوط داربست های ساختمانی و غیره، علاوه بر قطعی برق در برخی مناطق زاهدان باعث خسارت به تاسیسات شبکه برق این استان شده است.

وی ادامه داد: سقوط ۳۲ تیر فشار ضعیف و متوسط و آسیب دیدن ۲ دستگاه ترانس ۱۰۰ کاوا از جمله خسارات وارد شده تا این لحظه در سیستان و بلوچستان است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان تصریح کرد: برق بسیاری از مناطق آسیب دیده مجدد وصل شد، میزان دقیق خسارت وارده به شبکه‌های توزیع برق پس از فروکش کردن طوفان جمع بندی و اعلام خواهد شد.
 


خسارت طوفان به ۴۳ تیر فشار قوی برق زابل

محمد گلی، رئیس مدیریت برق زابل هم به خبرنگار ما گفت: وزش باد شدید و طوفان که از جمعه گذشته در مناطقی از سیستان و بلوچستان وزیدن گرفت، باعث خسارت به ۴۳ اصله تیر فشار ضعیف و متوسط و آسیب به دو عدد ترانس و بسیاری از تجهیزات شبکه توزیع برق شده است.

وی افزود: نیروهای عملیاتی امور توزیع برق زابل به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند تا اجازه ندهند برق خانه، بیمارستان یا محل کسبی خاموش بماند.

مراجعه ۱۴۸بیمار تنفسی به بیمارستان ها

هادی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در اسفندماه امسال ۱۴۸بیمار تنفسی چشمی و قلبی ترافیکی ناشی از طوفان ها به مراکز درمانی مراجعه کردند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان بیمارستان ها بیمار تنفسی خبرنگار ما آماده باش تیر فشار بی سابقه تیر برق وزش باد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۰۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد

محمد کرمی  ضمن تشکر از حمایت‌ها و عنایت‌های رهبر معظم انقلاب و پیگیری و دستورات رئیس جمهور و هیات دولت برای رسیدگی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در سال گذشته و امسال در بحث سیلاب اقدامات موثری صورت گرفت.

وی افزود: ساخت سدهای پیشین، زیردان، شیکلک، خیرآباد، ماشکیل اولیا و کهیر در جنوب سیستان و بلوچستان نقش اساسی در کنترل سیلاب‌ها داشتند.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سیل بندها، بندسارها و هوتک‌هایی که در این مدت ایجاد شد کمک زیادی در مهار کنترل سیلاب‌ها در جنوب این استان کردند.

وی با اشاره به نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب‌ها بیان کرد: حجم بارندگی بی سابقه و بیش از ۲۷۰ میلی‌متر در زمان کوتاه بود که با عنایت‌های الهی خداوند متعال کمترین مشکلات و خسارت‌ها را در جنوب سیستان و بلوچستان مشاهده کردیم.

کرمی ادامه داد: با توجه به پیش بینی و جلساتی که با وزیر نیرو داشتیم بخشی از ظرفیت این سدها تخلیه شده بود و آمادگی لازم برای کنترل سیلاب را داشتیم.

وی با اشاره به ظرفیت ۱۷۵ میلیون متر مکعب سد پیشین و ۲۱۷ میلیون متر مکعب سد زیردان گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده بخش عمده این سدها تخلیه و در کنار سیل بندها و بندسارها آمادگی کنترل سیلاب ایجاد شده بود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به آبگیری سد کهیر در سال گذشته افزود: این سد کمترین حجم آب حدود ۵۰ میلیون متر مکعب را دارا بود و با توجه به ظرفیت ۳۸۰ میلیون متر مکعب این سد و با شروع و شدت بارندگی و حجم ورودی آب که بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ متر مکعب بود کنترل اما به سرعت ظرفیت سد تکمیل و سرریز شد.

وی ادامه داد: با توجه به حجم سنگین آب بخش های کشاورزی، سیل‌بندها و بندسارها دچار مشکل و خسارت‌های سنگینی شدند و اگر سد کهیر نبود این خسارت‌ها چندین برابر پیش بینی می‌شد.

کرمی با اشاره به نبود تلفات جانی در ۴۸ ساعته اول سیل در جنوب سیستان و بلوچستان بیان کرد: تعداد چهار نفر بعد از سیلاب در رودخانه‌ها و هوتک‌ها غرق و جان خودشان را از دست دادند و با توجه به پیش بینی‌ها و پای کار و آماده باش بودن همه دستگاه اجرایی به مردم اطلاع رسانی کامل انجام شده بود تا از این خسارت‌های جانی جلوگیری شود.

تمام دستگاه‌های نظامی و امدادی پای امدادرسانی به سیلزدگان بلوچستان

وی با اشاره به نقش اساسی مردم در کنترل و امدادرسانی در سیلاب ادامه داد: با توجه به حضور مردم، هلال احمر، سپاه پاسداران، ارتش، مرزبانی و سایر نهادها در بحث امدادرسانی و کنترل سیلاب دچار مشکل نشدیم و جای تشکر دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر بازگشایی همه محورها، راه‌ها و جاده‌ها ادامه داد: بیش از ۲۱۰ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر راه فرعی، سه هزار و ۷۵۰ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۵ دستگاه پل در این سیل آسیب دیده است.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی و کارهای مطالعاتی انجام و بخشی از قراردادها منعقد شد و کارهای زیرساختی در حال انجام است تا دیگر شاهد این خسارت‌ها نباشیم.

کرمی بیان کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه واحد مسکونی در جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب دچار خسارت شده که با توجه به برآوردها کار ساخت و مرمت آنها در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: بعد از چند سال خشکسالی این نعمت الهی جای شکرگذاری دارد و باید سجده شکر به جا آوریم زیرا منابع آبی تامین شده و با وزیر نیرو توافق کردیم از میزان آب ذخیره شده در سدها بخش کشاورزی را توسعه، آبرسانی و آب آشامیدنی این مناطق را تامین کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: کار مطالعاتی برای ساخت ۲ سد کاریانی و کاجو در منطقه قصرقند برنامه‌ریزی شده است که با دستور رئیس جمهور برای کار اجرایی آن اقدام خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • کنایه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید: ادعایتان درباره مدارس دینی اهل سنت تکذیب شد /تروریست ها در انوارالحرمین پنهان شده بودند
  • ساخت سد کهیر از زیر آب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • هوای سیستان بارانی شد + فیلم
  • ورود عمره گزاران دو استان به فرودگاه بین المللی زاهدان
  • سیستان بارانی شد
  • آزمون حفظ قرآن در سیستان و بلوچستان برگزار شد
  • کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود